Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers

2010. november 11., csütörtök

A hatvanharmadik napon

A hét elején Katona Nóra doktornő Deme eredményeit látva arra a következtetésre jutott, hogy mivel megfelelő mértékben hízik (értsd elérte a 2 kilót), stabil és el tudom látni, csütörtökön (hogy megvárjuk a szerdai szemészeti vizsgálatot) hazamehetünk. Így hát kedden és szerdán még várt Demeterre néhány vérvétel, ultrahang, neurológiai vizsgálat, szemterpesz és egy BCG oltás. Minden vizsgálaton átment, állapota olyan jónak ítéltetett, hogy még fejlesztést sem írtak neki elő, megkapta az oltást, csütörtökön fél kettőkor pedig korábbi doktornőnktől, Sveda Brigittától kézhez vehettük az „elbocsátó szép üzenetet” egy kisregény hosszúságú zárójelentés formájában.
A képen: BCG oltás ( a darázs szerepében Dr. Katona Nórát látják :))

Kettőkor így hát búcsút vettünk a neonatológiától (én könnyeset), apával beöltöztettük az immár 2040 grammos „kora fiú magzatot” hóembernek és felavattuk az autósülésünket útban hazafelé.


A képeken: Búcsú a klinikától, avagy a hős nagyapó kimenekíti Demét a szülészetről

Hiszem, hogy az életben mindennek - így a nehéz időszakoknak is – van valami célja. Így nyilván Deme korai születésének is volt. A legfontosabb talán az, hogy megismertem a helyzet által egy csomó fantasztikus embert, akikkel máshogy nem fújt volna össze a szél (gondolok itt a szobatársaimra, Dorkára és szüleire, Mensárosékra/Mészárosékra , a jópofa nővérkékre - Anitára, Emíliára, Juditra, Andira, Dancsikára, Katira - külön kiemelve Kovi nővért, az orvosainkra és a többi hős korás kismamára – Zitára, Ilikére, az Erikákra, Virágra és Mónikára. A DEOEC neonatológián töltött idő hasznos volt abból a szempontból is, hogy anyát faragott belőlem (hiszen nyáron még határozottan az az érzésem volt, hogy gyereknevelési antitálentum vagyok). A pelenkázástól az öltöztetésen át a körömvágásig egy csomó mindent megtanultam itt. Összességében tehát mosolyogva gondolok vissza az itt töltött 63 napra.

A koraszülöttek fejlődésénél azt a dátumot kell alapul venni, amikor valójában megszülettek volna. November 22-re voltam kiírva, de Deme világra jöhetett volna ma is, harmincnyolc hetes és három napos korában. November 11. - ez lesz tehát Deme második szülinapja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése