Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers

2012. február 15., szerda

Bevezetés a világ történéseibe

Demét már a kezdetektől felnőttként kezeltem, vagyis nem gügyögök neki és mindenről beszélünk. Így esett, hogy már az inkubátorban fekve értesült az őt körülvevő világ minden részletéről - a családtól kezdve, az időjáráson át a napi politikáig. Magyarán álltam az inkubátort támasztva, abban biztos voltam, hogy beszélnem kell a gyerkőchöz, aztán egy idő után már mindenféle témára ráfanyalodtam...

Ez napjainkra annyiból finomodott, hogy mivel több közös témánk van - dupló, kutyusok, Rumcájsz, madarak - politikából már határozottan kevesebbet kap. A fontos történéseket viszont próbálom lefordítani az ő világára.

Példának okáért itt van a Costa Concordia nevű luxus óceánjáró balesete. Mivel adott volt egy pancsolni imádó gyerek, valamint egy sárga óceánjáró kapitányostul, hát felvázoltam Demének a helyzetet. Ő pedig több fürdetésen át modellezte a katasztrófát, méghozzá különböző végkifejlettel. Időnként a szerencsétlenül járt utasok együtt pancsolhattak a vidám Fókarcsival vagy Delfin Dalmával, máskor viszont Cápalit dobta a habok közé - ilyenkor mindenki elpusztult. Érdekes megjegyezni, hogy a modellezések alkalmával Demeter gyakran igazságot is szolgáltat: rögtönítélő bíróságként harapdálni kezdi a gyáva kapitány fejét.
A Costa Concordia katasztrófája hipertragikus változatban, Cápalival
A bűnös elnyeri méltó büntetését: Deme leharapja a kapitány fejét.
 Az aktuális történésekhez tartozik a Malév megszűnése is. Deme még elmondhatja magáról, hogy repült a megboldogult magyar légitársasággal (a pocakomban Londonba és vissza). Szerintem élvezte az utat.

Kisfiam, majdan ha ezt olvasod, a Malévről három pontban annyit kell tudni, hogy 1) ízlésesek voltak a gépek - nem olyan szőke lánykásak, mint a Wizzair vagy az EasyJet 2) a pilóták tisztában voltak vele, hogy nem kolompért szállítanak, hanem embereket (ez nem mondható el pl. az Aeroflot pilótáiról, akik igen vidámparkosra veszik a fel- és leszállást) 3) a legfontosabb pedig az, hogy a MIÉNK volt. Ezután - ha sürgősen nem alakul egy új magyar légitársaság - elég hontalannak fogjuk magunkat érerzni a világ repterein.

Erről az elkeserítő eseményről (mert a fentieken túl, hogyan szállunk ezután Moszkvába vagy Szófiába!?) úgy emlékeztünk meg, hogy meghallgattuk néhányszor a Malév zenéjét, amit Presser Gábor bácsi komponált és szerintem nagyon jó. Emlékül álljon  hát itt egy link hozzá:
http://www.youtube.com/watch?v=eZV20tK_m3A

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése