Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers

2011. június 24., péntek

Dévény-torna

Mivel Demeter koraszülött volt, fokozott figyelem kíséri fejlődését. Próbáljuk behozni a két hónapos lemaradását mind fizikai, mind mozgásos téren. Ezért örültem, mikor hosszas kérlelésemre Gál doktor kiírta Demeternek a Dévény-tornát. A gyógytornászunkat, Farkas Irént hamar megszerettük, bár Demeter inkább csak akkor szereti, ha nem abajgatja - ilyenkor még mosolyogni is szokott rá.
Az edzések egy órán át tartanak, és különböző izomcsoportokat mozgatnak meg. Eleinte inkább felsőtestre "gyúrtunk", de most, hogy Deme már pöpecül fordul, áttértünk a hát- és láberősítésre is. Eleinte Demeter a tüdejét is erősítette egész órán át (vagyis bömbölt), de a szabadsága korlátozásának szóló sírdogálási idő folyamatosan csökken.
Az edzés kezdete - kellemes hátmasszázs.
A tornákon minden gyerek kap személyre szóló játékokat, hogy ezzel stimulálják őket. Demeter számára azonban a szomszéd szőnyegen tornázó pucér (vagyis pelenkás) kislányok jelentik a motivációt. Ilyenkor kibújik belőle a "törpepasi" és szó szerint nyálcsorgatva követi minden mozdulatukat.
Hol vagytok, csajok? Négykézlábazás a'la Deme




A csodálat tárgya a tatami végében öltöző Emese.
Csendélet torna után, avagy bezárt a szerviz.

1 megjegyzés:

  1. A Dévény torna nagyon jó döntés! A térdelős-csajozós kép alapján ez egy igazi vasgyúró ketrecharcos :)

    VálaszTörlés