Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers

2011. június 10., péntek

Deme 9


Demeter június 9-én töltötte be a 9 hónapos kort. Ebből az alkalomból, amúgy carpe diem módra lássuk, hogyan telnek mindennapjai.

Aktuális nevek (tudniillik Demeternek kismillió neve van és a repertoár egyre bővül): Gábor leggyakrabban Bogárcicának, én pedig kis majom voltának hangsúlyozására Csimpikének szólítom.

Kedvenc játékok: kisautók, amik anyának állandóan elromlanak, de Deme hosszas babrálással lelkiismeretesen megjavítja őket.

Kedvenc ételek: anyatej, gyümölcsök minden mennyiségben, Hipp banános-barackos tejpép.

Napirend: Csimpike betyár reggel 7-8 körül mosolyogva ébred és dünnyögve várja a reggeli tejecskét.
Tejezés után jöhet az apai példát követve némi elmélyült olvasgatás, valamint testmozgásként birkózás Fülessel.

A napi 5-6 evésen, pelenkázáson, sikítozáson és rengeteg játékon túl a csúcspontot a séták jelentik, amelyek során kutyusokat és autókat bámulunk és bezsebeljük a járókelők Deme cukiságát méltató megjegyzéseit.
Este fél kilenc körül aztán jöhet a fürdés, az esti tejecskézés és 9 körül az alvás.

Dolgok, amik mosolyt csalnak Demeter arcára: a zizegős könyvből a malacka, az emelgetés, és legújabb kunsztja, amit villámgyorsan elsajátított Gábortól, a nyelvcsettintgetés.

Nyelvismeret: a szakirodalom szerint a gyerekek már nyolc hónapos  korban meg tudják különböztetbi a nyelveket. Arról azonban nem szól a fáma, hogy ezt hogyan mutatják ki - Deme csak mosolyog. Viszont a hülyéskedésünket látva levonta a következtetést, hogy mindketten beszélünk békául és malackául (értsd brekegünk és röfögünk), valamint Gábor még madárul is (tud fütyülni).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése